Rugsėjo 29-30 dienomis įvykusi tarptautinė nuotolinė konferencija INNOFOOD 2025 subūrė specialistus, tyrėjus, dėstytojus, studentus ir maisto pramonės profesionalus iš Lietuvos ir užsienio aukštojo mokslo institucijų. Pranešimus skaitė Alliance Network nariai iš Kolumbijos ir Indonezijos.
Konferencijos metu dalyviai pasidalino žiniomis ir atradimais bei pristatė naujausias tendencijas maisto mokslo, kulinarijos, mitybos, tvarumo ir inovacijų srityse. Tai buvo puiki galimybė diskutuoti, keistis idėjomis ir stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą.
Renginio metu dalyviai diskutavo ir dalijosi įžvalgomis apie:
- Maisto poveikį uždegimui ir mitochondrijų veiklai;
- Perėjimą nuo greito maisto prie „išmanaus“ – derinant patogumą ir maistinę vertę;
- Naujų ingredientų ir šalutinių produktų naudojimas – šilauogių pritaikymas kvietinėje duonoje;
- Tvarios žemdirbystės ir maisto grandinės poveikį aplinkai;
- Antioksidantų išgavimą iš vietinių augalų (Echinops sphaerocephalus L.);
- Jogurto bakterijų vystymą pieno pramonėje;
- Tikslingą maisto kūrimą ir produkto savybių stiprinimą;
- Tvarių užkandžių kūrimą iš vietinių Indonezijos saldžiųjų bulvių;
- Skaitmeninę transformaciją ir tvarumą svetingumo sektoriuje;
- Šefų gebėjimų plėtrą link regeneratyvios gastronomijos;
- Desertų inovacijas: augalinių desertų be alergenų gamybą su natūraliais cukrumis ir formelių naudojimą;
- Vieno produkto patiekalus aukštojoje virtuvėje.
Džiaugiamės, kad Šv. Ignaco Lojolos kolegijos organizuota tarptautinė nuotolinė konferencija INNOFOOD 2025 subūrė tiek daug kūrybingų ir smalsių žmonių, kuriems rūpi tvarumas, inovacijos ir pažanga maisto srityje. Dėkojame visiems dalyvavusiems!
