ilk@ilk.lt   +370 37 200 260

Kulinarinis menas (NAUJA)

Apie programą

Kulinarinio meno studijų programa - vienintelė Lietuvoje! Kulinarinis menas – tai unikali studijų programa, kurios tikslas yra parengti kulinarinio meno srities specialistus, gebančius praktikoje taikyti fundamentalias ir pažangias maisto technologijų žinias, efektyviai spręsti žaliavų saugos ir kokybės užtikrinimo, maisto ir maisto grandinės procesų valdymo, maitinimo paslaugų organizavimo klausimus, vertinti maitinimo įmonės veiklos rodiklius ir aplinkos pokyčius, vadovaujantis krikščioniškomis vertybėmis ir socialine atsakomybe nuolat siekti asmeninio tobulėjimo ir paslaugų efektyvumo.

Programos valstybinis kodas: 6531FX017
Studijų kryptis: Maisto technologijos
Studijų trukmė: nuolatinės – 3 metai
(*Galimas neformaliu ir formaliu būdu įgytų studijų kreditų įskaitymas.)

Programos apimtis kreditais: 180 ECTS
Suteikiama kvalifikacija: Technologijų mokslų profesinis bakalauras
Programos aprašas AIKOS sistemoje

Kam skirta:

  • ryžtingiems, kūrybingiems ir ambicingiems, norintiems sužinoti, išmokti ir pasiekti kulinarinio mokslo aukštumų gastronomijos pasaulyje;
  • norintiems tobulinti profesinius įgūdžius aukščiausiame profesiniame lygmenyje;
  • siekiantiems tapti geriausiais virtuvės šefais ir įkurti bei valdyti savo maitinimo paslaugų įmonę.

Kodėl vienintelė:

  • vyriausiasis Kulinarinio meno studijų programos virtuvės šefas - Xavier Bouriot iš Prancūzijos, dėstytojai praktikai iš Ispanijos, Didžiosios Britanijos, JAV; žymūs geriausių Lietuvos restoranų virtuvių šefai;
  • išskirtinis studijų programos turinys, pagrįstas moduline sistema ir nuolatiniu praktinių įgūdžių tobulinimu, naudojant pažangiausias maisto technologijas ir moderniausius virtuvės įrengimus;
  • individualus dėmesys studentui - iki 15 studentų grupėje;
  • išvykos ir susitikimai su Lietuvoje pažangias gamybos technologijas naudojančių pramonės įmonių atstovais, ekologinių ūkių vadovais, produktų augintojais ir tiekėjais;
  • tarptautinių partnerių tinklas praktikoms atlikti Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Ispanijoje;
  • išvykos į Prancūziją, Ispaniją ir Didžiąją Britaniją susipažinti su restoranų konceptų įvairove, susitikti su restoranų virtuvės šefais, aplankyti produktų augintojus ir tiekėjus.

Studijos ir praktika

Bendrosios koleginių studijų krypties modulių tematinės grupės: verslo lyderystė, kulinarinio meno istorija, rinkodara, finansų apskaita, integruotos komunikacijos valdymas, pardavimų valdymas.

Studijų krypties modulių tematinės grupės: maisto mikrobiologija, maisto chemija ir analizė, maisto sauga ir kokybė, maisto technologijų pagrindai, sveikatai palankios mitybos pagrindai, vegetarinė mityba, pažangios gamybos technologijos, banketų ir renginių maitinimo organizavimo principai, proginių patiekalų gamybos technologijos.

Pasirenkamieji studijų krypties gilinimo dalykai: Pasaulio virtuvės, klasikiniai desertai, vyno kursas, maisto dizainas, maisto fotografija.

Profesinės veiklos praktikos: maisto technologijų praktika I-II, proginių patiekalų gamybos praktika.

Priėmimo sąlygos

Unikali galimybė siekti savo svajonės!

 

Partneriai

Partneriai / 2016-08-31

Partneriai: 

Kontaktų forma