ilk@ilk.lt   +370 37 200 260

Kulinarinio meno studentų egzaminą vertino net 2 aukščiausio lygio virtuvės meistrai

calendar iconGegužė 10, 2018

Kulinarinio meno bakalauro studijų programa unikali Lietuvoje. Ją šiais mokslo metais pradėjo vykdyti Šv. Ignaco Lojolos kolegija ir jau gali džiaugtis puikiais rezultatais.

Kulinarinio meno studentai turi unikalią galimybę mokytis iš geriausių virtuvės šefų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Šią savaitę studentai turėjo praktinį užsiėmimą su Martyn Meid – tarptautiniu mastu pripažintu virtuvės šefu, o kitą dieną studentai jau laikė žuvies modulio egzaminą, kur juos vertino Martyn Meid ir Xavier Bouriot – vyriausiasis virtuvės šefas iš Prancūzijos.

Egzamino metu studentai turėjo pagaminti 2 patiekalus – „Risotto su krevetėmis“ ir „Jūros ešerį“. Labai svarbu ne tik tinkamai paruošti patiekalus, bet ir patiekti juos laiku. Tai buvo vienas iš vertinimų kriterijų. Kiekvienas patiekalas buvo ragaujamas egzaminuotojų vertinamos jo skoninės savybės, pateikimas ir kt.

Kaip teigia Martyn Meid – žmonės, norintys dirbti aukščiausio lygio virtuvėse privalo būti labai motyvuoti ir turėti aistros darbui. Tik tokiu būdu visos sėkmės ir nesėkmės priimamos su dar didesniu užsidegimu siekti daugiau. Tuo tarpu paties šefo darbo filosofija grįsta sunkiu darbu ir nuolatiniu siekiu tobulėti - „kiek tau reikės, tiek mokykis, kad būtum geras. Kai tapsi geru, turi stengtis būti dar geresnis, kad priekaištų liktų dar mažiau“. 

Domina vienintelės Kulinarinio meno studijos Lietuvoje? Plačiau apie studijų programą - http://www.ilk.lt/lt/kulinarinis-menas 

185418541854185418541854185418541854

Partneriai

Partneriai / 2016-08-31

Partneriai: 

Kontaktų forma